MENÚ

Cultura

DalíLa província gironina de l'Alt Empordà va ser testimoni de les excentricitats del genial Salvador Dalí des del seu naixement el 1904 a la ciutat de Figueres, lloc on actualment es troba el museu que porta el seu nom i on s'exposen obres de gran valor. Dues altres icones empordaneses formen part de la seva biografia; Cadaqués, on el pintor va tenir la seva única casa estable, on va viure i treballar habitualment fins al 1982, després de morir Gala, es va traslladar al castell de Púbol, l'altre punt del triangle dalinià.


GironaQuè té Girona perquè diversos directors de cine o la productora de Joc de Trons l'hagin escollit per rodar les seves pel·lícules o sèries? Un evocador barri antic, amb els carrers estrets del call, una gran catedral o les acolorides cases de l'Onyar.


Poblacions medievals i antics callsLa província alberga nombroses poblacions d'estètica; Monells, Pals, Peratallada en són alguns exemples. Una de les més conegudes, especialment per l'espectacular pont que hi dóna accés, és Besalú, que a més conserva un conjunt patrimonial jueu de gran valor amb un dels micvés més rellevants d'Europa. Aquesta població juntament amb la de Girona, i Castelló d'Empúries, conserva un dels calls més ben conservats d'Europa, i forma part de la Xarxa de Calls d'Espanya.


RomànicA Girona trobem grans exponents del romànic com el monestir de Sant Pere de Rodes, encimbellat al Cap de Creus, el monestir de Ripoll, la portalada del qual opta a ser declarada Patrimoni de la humanitat o el claustre de la catedral de Girona. Al costat d'aquest mateix indret podem contemplar també una de les obres de l'art romànic més singulars i especials: el Tapís de la Creació.


Coves prehistòriques de SerinyàAquestes coves, situades en el municipi de Serinyà, entre Besalú i Banyoles, presenten la millor seqüència paleolítica de Catalunya i constitueixen un patrimoni arqueològic d'interès internacional.